Vaccination 2024

Vigtig information om influenza- og covid-vaccination i efteråret 2024

Desværre må vi meddele, at vi igen år ikke får mulighed for at tilbyde jer vaccination her i klinikken, som vi ellers plejer.

Vaccinationstilbuddet er blevet placeret på enkelte store vaccinationscentre rundt omkring i de største byer i Danmark, ligesom vi oplevede under corona-pandemien. Der er vaccinationscentre i Ringkøbing, Herning og Holstebro
Linket nederst på siden, kan du se, hvor der udbydes vaccinationer.

Vi har desværre ingen indflydelse haft på denne beslutning, som er truffet af Sundhedsstyrelsen og Sundhedsministeriet og vi vil ikke lægge skjul på, at vi er rigtig kede af beslutningen.

Praktisk information:

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at følgende personer bliver vaccineret mod influenza og covid-19:

  • Personer på 65 år og derover
  • Personer under 65 år med kronisk sygdom, herunder:
    • Personer med kroniske lungesygdomme
    • Personer med hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret, velreguleret forhøjet blodtryk
    • Personer med diabetes 1 eller 2 (sukkersyge)
    • Personer med medfødt eller erhvervet immundefekt, fx personer med immunglobulindefekter, organ- eller stamcelletransplantation, kræft i behandling med kemoterapi eller personer i anden immundæmpende behandling
    • Personer med påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft
    • Personer med kronisk lever- eller nyresygdom
  • Personer med andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden medfører, at influenza eller covid-19 udgør en alvorlig sundhedsrisiko, fx personer med alvorlig reumatologisk sygdom, alvorlig neurologisk sygdom, korttarmssyndrom
  • Personer med svær overvægt (BMI>35)
  • Personer med andre alvorlige sygdomme eller tilstande, som medfører, at influenza eller covid-19 udgør en alvorlig sundhedsrisiko, fx personer med svær psykisk lidelse, Downs syndrom eller svært misbrug.
  • Gravide i 2. eller 3. trimester
  • Personer i samme husstand som personer med medfødt eller erhvervet immundefekt eller børn i øget risiko for alvorlig influenza eller covid-19
  • Borgere i målgruppen for begge vacciner kan få disse samtidig.
  • Førtidspensionister bliver tilbudt gratis vaccination mod influenza.

Invitation til vaccination

I år starter vaccinationssæsonen den 1. oktober 2024 og slutter den 20. december 2024 Fra midt september 2024 sendes der invitation til vaccination ud via e-boks eller ved almindelig post (hvis borgeren er fritaget digital post) til alle borgere på 65 år eller ældre

  • 10 september: 85+ år
  • 16.-17. september: 75-84 år
  • 22.-23. september: 65-74 år

Alle andre målgrupper (fx kroniske syge under 65 år) vil ikke modtage en invitation til vaccination. Disse borger kan – via en tro og love erklæring – selv bestille tid til vaccination via www.vacciner.dk eller via bookingsupport på tlf.: 7023 2415 (for borgere uden MitID).

Booking af tid til vaccination

For borgere med MitID henvises til www.vacciner.dk

For borgere uden MitID henvises til at kontakte bookingsupport på telefonnr.: 7023 2415. Telefonen er åben fra den 10. september alle hverdage fra 10.00 - 15.00

Vaccinationssteder

I år bliver det muligt for borgere at blive vaccineret i regionale vaccinationscentre og hos Danske Lægers Vaccinationsservice. Det er ikke muligt at blive vaccineret hos den praktiserende læge.

Der oprettes et regionalt vaccinationscentre i alle kommuner i Region Midtjylland. For at sikre at nært og tilgængeligt vaccinationstilbud suppleres vaccinationscentrene med mindre vaccinationssteder, drevet af Dansk Lægers Vaccinationsservice, placeret med en bred geografisk dækning i Region Midtjylland.

Alle vaccinationssteder og åbningstider kan ses på Danmarkskortet (kortet opdateres løbende): https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/corona/vaccination-mod-covid-19/vaccinationssteder/

Du kan selv læse mere på Region Midtjyllands hjemmeside https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/corona/vaccination-mod-covid-19/

Vaccination af børn og unge under 18 år

Børn (2-6år) tilbydes i år IKKE nasalvaccination mod influenza, da det kun var ca. 16 procent, der tog imod tilbuddet i sidste sæson.

Børn og unge kan blive vaccineret mod influenza, hvis en læge har vurderet, at barnet har øget risiko for et alvorligt forløb med influenza. Forældre kan fra den 26. september via en tro- og love erklæring på www. Vacciner.dk booke tid til vaccination i et regional vaccinationscenter.

Børn og unge i målgruppe for en covid vaccination skal visiteres af en speciallæge i pædiatri. Det vil sige at disse børn og unge alle er kendte af regionens børneafdelinger, og forældre, hvis barn er vurderet at være i målgruppen for en covid vaccination vil modtage information fra den afdeling, som barnet er tilknyttet. Er barnet også i målgruppe for en influenza vaccination kan barnet få influenza vaccinen sammen med covid vaccinen.

Vaccination af borgere der tidligere har oplevet en alvorlig allergisk reaktion

En alvorlig allergisk reaktion efter vaccination mod influenza og covid-19 er yderst sjælden, og sker kun for omkring 1:1.000.000. Allergisk reaktion efter vaccination skyldes oftest allergi overfor vaccinens indholdsstoffer og sjældnere end reaktion overfor selve det virksomme stof (antigenet).

Hvis borgeren mener at være i målgruppen for vaccination under særlig opsyn, kan borgeren kontakte Bookingsupport på tlf. 7023 2415. Telefonen er åben fra den 10. september alle hverdage fra kl. 08.00-15.00. 

Vaccination i hjemmet

Tilbuddet om vaccination i hjemmet er kun for de borgere, der ikke kan forlade deres hjem, eller som har brug for liggende transport for at komme til et vaccinationssted.

Hvis borgeren kan blive kørt af pårørende, tage offentlige transportmidler, flex-trafik eller lignende eller er visiteret til handicapkørsel, så er borgeren ikke i målgruppe for vaccination i hjemmet. Der er altså forskel på, om det er vanskeligt at komme til vaccinationsstedet eller om det er umuligt at komme ud af hjemmet.

Hvis borgeren mener at være i målgruppen for vaccination i eget hjem kan borgeren kontakte Bookingsupport på tlf. 7023 2415. Telefonen er åben fra den 10. september alle hverdage fra kl. 08.00-15.00. 

Øvrige oplysninger

Der henvises til Region Midtjyllands hjemmeside for yderligere information om vaccination mod covid-19 og influenza: www.vacciner.rm.dk

Sammen med Sundhedsstyrelsen vil regionen oplyse borgere om, hvornår man er i målgruppen for vaccination, og hvor man kan modtage vaccination. Dog håber regionen, at I som praktiserende læger og dermed borgerens primær indgang til sundhedsvæsnet, vil hjælpe med at rådgive og vejlede de borgere, som henvender sig hos jer, om deres muligheder for vaccination.

Klinikkens åbningstider​

Telefontid Konsultationstid
Mandag 08.00-12.30 08.00-15.00
Tirsdag 08.00-12.30 08.00-15.00
Onsdag 08.00-12.30 08.00-15.00
Torsdag 08.00-12.30 08.00-15.00
Fredag 08.00-12.00 08.00-12.00

Fra klokken 12.30, vil telefon være lukket for almindelige samtaler, dog hvis der er opstået akut sygdom eller har behov for akut at snakke med lægehuset, kan man ringe til akuttelefonen.

Fredag fra kl. 12.00 til kl. 16.00 er der lægelig dækning af en af områdets læger.
I dette tidsrum kan du på vores telefon 9717 1911 og ved vores indgang få oplysning om, hvem du skal henvende dig til.
Det er lægerne i Videbæk, Vorgod og Kibæk der skiftes til at passe fredagsvagten.

Navn Adresse By Telefon
Videbæk Læghus Ørnevej Videbæk 9717 1911
Kibæk Lægehus Solbakken 30  A Kibæk 9719 1611
Vorgod Lægehus Nørlundvej 3 Vorgod   9694 3000

Lægevagten Region Midt:

Alle hverdage mellem 16.00 og 08.00 samt weekend og helligdage i hele døgnet passes af Region Midts lægevagt Kontakt telefon på  7011 3131. Lægevagten passes af regionens praktiserende læger. Kontakt til lægevagten skal kun være af akut karakter, som ikke kan vente til egen læge åbner igen.

112: Kontakt ved livstruende tilstande

Kontakt klinikken​

Lægehuset i Videbæk

Ørnevej 9
6920 Videbæk
Tlf.: 97 17 19 11